Pieter Lijesen

MASSACLAIMS

 

Pieter Lijesen heeft ruime ervaring in massaschade zaken. Bent u (niet als enige) benadeeld door een grote instelling of bedrijf dan kunnen wij u adviseren en begeleiden in het voeren van een collectieve rechtszaak en/of onderhandelingen.

Een “massaclaim” wordt gevoerd op basis van de collectieve actie uit artikel 3:305a BW. Hiervoor is het noodzakelijk dat er een (grote) groep gedupeerden is met hetzelfde financieel belang. Proceskosten worden dan gedeeld en men staat samen sterker dan individueel. Wel dienen gedupeerden zich om te procederen wettelijk te verenigen in een stichting of vereniging. Hier komt nogal wat bij kijken.

Voorbeelden van een collectieve acties zijn woekerpolisclaims, pensioenclaims, claims tegen energiebedrijven, claims tegen telecombedrijven en claims tegen andere grote bedrijven of overheden.

Wij kunnen u hierbij adviseren en begeleiden. Dit kan op basis van no cure no pay of tegen uurtarief. Pieter Lijesen neemt daarbij geen deel in de stichting of vereniging, maar kan wel als adviseur betrokken zijn.